Wandelcoaching

Wandelend coachen geeft ruimte

De wandeling als leidraad in ons gesprek

Loop je vast in je werk of je privéleven? Heb je last van stress?  Ben je veel aan het piekeren? Mijn coachgesprekken kunnen in mijn praktijkruimte plaatsvinden, maar we kunnen er ook voor kiezen om lekker naar buiten te gaan, de natuur in. Oftewel; wandelend coachen. Door even echt weg te zijn uit je eigen omgeving en de rust van de natuur te ervaren, leer je om je je bewuster te zijn van wat er op dat moment om je heen gebeurt. Je maakt gebruik van al je zintuigen, wat je helpt om los te komen van je dagelijkse bezigheden.  

Wandelen is vertragen tot je stil kunt staan bij wie je ècht bent.

Uit onderzoeken* is gebleken dat reflectie in een natuurlijke omgeving gemakkelijker verloopt dan in een stadse omgeving. Een stadse omgeving zorgt ervoor dat je continu aan prikkels wordt blootgesteld, je meer last hebt van sociale druk en sneller last kunt krijgen van bijvoorbeeld een burnout. Vaker de natuur opzoeken heeft een positief effect op je gezondheid. Kort gezegd zijn er in de natuur veel minder prikkels die je aandacht opeisen en je overbelasten, waardoor meer ruimte is voor reflectie op jouw situatie. Het wordt gemakkelijker om te relativeren en om te gaan met stressfactoren.

Deze rust en je verhoogde bewustzijn zorgen ervoor dat het duidelijker wordt wat ècht belangrijk voor je is, waardoor je plezier en zelfvertrouwen groter worden.

* Mieras, M.: ‘Beetje natuur, grote invloed’. Literatuurstudie naar het effect van de natuur. 2015; in opdracht van IVN.

Buiten in de natuur

Ervaar de rust om tot jezelf te kunnen komen

Natuur geeft rust

Ruimte om je heen geeft ruimte in je hoofd. Je ervaart meer positieve emoties.

Lichamelijk en mentaal bewegen

Van wandelen ga je helder denken en relativeren. Je probleemoplossend vermogen neemt toe.

Aandacht voor het Nu

Door te wandelen zet je al je zintuigen open. Je vergroot je bewustzijn.

Makkelijker praten

Doordat je naast elkaar loopt en elkaar niet steeds aankijkt, kun je meer vrijheid ervaren bij het vertellen van je verhaal.
Binnen.

Coaching aan tafel om jou weer in je kracht te zetten!

Buiten.

Coaching in de natuur geeft ruimte om terug naar je~zelf te komen.

Met hond.

Een eerlijke spiegel die jou laat zien wat je kwaliteiten en valkuilen zijn.

Laten we kennismaken...

Het begint met een 'klik'.

Spreekt mijn aanpak je aan en heb je behoefte aan reflectie, coaching of het ontdekken van jouw talenten? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Afspraak maken...
Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!