Coachhond

De hond als spiegel

Een vriendelijke co-coach met eerlijke feedback

Coachen met de hond helpt je om inzicht te krijgen in jezelf. Wil je starten met een coachtraject, dan is dat waarschijnlijk omdat je niet lekker in je vel zit. Je doet dingen die je niet leuk vindt en waar je geen energie van krijgt, je hebt het gevoel dat je iets moet veranderen in je leven.

Veel doe je onbewust. Je bent bijvoorbeeld ergens in gerold na je opleiding of je doet al jaren iets op deze manier. Om dit te kunnen veranderen, zul je je eerst bewust moeten worden van de patronen waar je automatisch in schiet. Er moet je een spiegel voorgehouden worden.

Ons gedrag bestaat uit een bewust en een onbewust deel. Het grootste deel van ons gedrag, namelijk 95%, vindt onbewust plaats.

Bij het coachproces kan ik mijn hond Tommie inzetten (coachen met de hond is net zoals er ook coaching met paarden plaatsvindt). Een hond is een dier dat heel goed aanvoelt hoe jij in je vel zit en heel eerlijk reageert op wat hij bij jou ziet. Hij houdt je een spiegel voor.

Hiermee word je je bewust van je emoties, je gedragspatronen en je blokkades en kan je ermee aan de slag. Ook bij de volgende stap kan ik Tommie inzetten, door je oefeningen te laten doen met hem. Nieuw gedrag leer je zo in praktijk te brengen, waarbij we natuurlijk de koppeling naar het dagelijks leven niet vergeten.

Kennis maken met je coachhond

Tommie is een Goldendoodle, geboren in juli 2016. Hij is gek op mensen en altijd in voor een spelletje. Maar bovenal is hij heel lief en zorgzaam. Hij is van jongs af aan al gewend aan de setting van coachgesprekken en inmiddels is hij mijn co-coach. We hebben samen de opleiding ‘Spiegelen met honden’ gedaan bij Tanja van Doesburg van Take the Leash.

Coachen met de hond

De hond als co-coach is eerlijk, direct en confronterend

Even uit je denken

Je gaat aan de slag met oefeningen, dit haalt je uit je hoofd.

Snel tot de kern

De hond laat je zien welk effect jouw gedrag op hem heeft. Hij spiegelt direct.

Patronen zichtbaar

Als je weet welk effect jouw gedrag heeft, kun je efficiënter tot je doel komen.

Direct toepasbaar in dagelijks leven

Direct zoek naar parallellen in jouw dagelijks leven.
Binnen.

Coaching aan tafel om jou weer in je kracht te zetten!

Buiten.

Coaching in de natuur geeft ruimte om terug naar je~zelf te komen.

Met hond.

Een eerlijke spiegel die jou laat zien wat je kwaliteiten en valkuilen zijn.

Laten we kennismaken...

Het begint met een 'klik'.

Spreekt mijn aanpak je aan en heb je behoefte aan reflectie, coaching of het ontdekken van jouw talenten? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Afspraak maken...
Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!