‘Zo heb ik nog nooit naar mijn werk gekeken’. Dit hoor ik regelmatig in de sessies waarin ik naast mensen, vooral twintigers en dertigers, mee mag lopen op hun ontwikkelpad. Je komt bij mij omdat je niet meer lekker in je vel zit. Je bent bijvoorbeeld uitgekeken op je werk en als je niet op tijd weggaat, krijg je veel last van ongezonde stress en raak je misschien wel gefrustreerd. Niets gaat meer zoals je zou willen, vaak ligt het aan de ander (vind je zelf) en je reageert dit af op je werk (of thuis mag je partner het ontgelden). Een conflictsituatie ligt op de loer, maar zo hoeft het niet te gaan. Als je maar weet wat je komt brengen en wat je wil halen en daar een balans in vindt. Belangrijk dus om naar te kijken. En dat is precies wat we (ook) gaan doen in de coachsessies die ik begeleid.

Wat kom je brengen?

Zoals gezegd, gaat het om de balans tussen brengen en halen. Enerzijds, wat kom jij brengen in de wereld en hoe komt dat tot uiting bij een werkgever? Wat zijn je kwaliteiten, maar ook je valkuilen? Wat maakt jou, jou. Wat is jouw meerwaarde in een functie die bij je past? Wat mag een werkgever van jou verwachten? Soms is hier al wel een beetje een beeld van, maar dit is dan vaak nog wat ongenuanceerd.

Wat wil je halen? En is er een balans?

Anderzijds, wat kom je halen? En hier blijft het vaak stil. ‘Ik wil gewoon lekker werken’ of ‘Ik wil werk doen waar ik energie van krijg’. Maar wat is dat dan? Waar wil je later trots op zijn? Wat biedt het werk jou zodat jij je verder kan ontwikkelen in de richting van je doel? Heb je überhaupt een doel en wat heb je ervoor nodig om dit te bereiken? Dat hoeft niet een 5-jarenplan te zijn, dat mag ook kleiner zijn. En dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld het hebben van impact, het opbouwen van een afdeling of proces, het helpen van mensen (waarmee dan?) of het oplossen van moeilijke vraagstukken (zoals?). En kan je dat bereiken bij je huidige werkgever of is het tijd om naar een andere werkplek te gaan kijken? Heel veel vragen om eens doorheen te gaan en op te reflecteren. In de coachsessies nemen we daar alle tijd voor en gaan we ook echt de diepte in.

Jouw verhaal klopt weer

Weet je eenmaal wat je komt brengen en wat je wil halen, dan heb je je bouwblokken in handen om ‘jouw verhaal’ weer kloppend te krijgen. Het  geeft ook zelfvertrouwen. Je kan op een dieper niveau uitleggen waarom je niet meer lekker in je vel zit, waarom je uitgekeken bent op je werk en wat ervoor nodig is om weer vooruit te kunnen. Een dienstverband werkt altijd twee kanten op en is de ‘magie’ op een gegeven moment uitgewerkt, dan is het helemaal oké om dit bespreekbaar te maken. Niet vanuit frustratie of ergernis, maar constructief. Maar dit is dus anders dan hoe veel mensen naar hun werk kijken….

#coaching #intuitiefcoachen #wandelcoaching #natuurcoaching #positievepsychologie #aandacht #balans #vertragen #inzicht #kwaliteiten #talenten #valkuilen #drijfveren #stress #dertigersdilemma #quarterlifecrisis #ontwikkelen #ontwikkelpad #zelfvertrouwen #eindhoven #helmond #geldrop #mierlo

Dertigersdilemma? ⋆ Rondoo – Coaching om in je kracht te komen

Krachtcoaching ⋆ Rondoo – Coaching om in je kracht te komen

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!