Heel veel mensen gaan nu de natuur in; even eruit, even bijkletsen met die vriend of vriendin. Maar heb je er tijdens zo’n wandeling wel eens bij stilgestaan dat wij niet boven of naast de natuur staan, maar er een onderdeel van uitmaken? Wij beïnvloeden de natuur en zij beïnvloedt ons. De natuur bestaat uit allerlei cycli die ook weer van invloed zijn op ons leven: de seizoenen, leven en dood, dag en nacht, eb en vloed. Het woord cyclus is afgeleid van het Griekse woord kuklos (ring) en betekent ‘een tijdkring gekenmerkt door dezelfde soort van gebeurtenissen’. Steeds weer doorlopen we dezelfde reeks en dat kan zekerheid en rust geven. Na regen komt zonneschijn zeg maar. Kijk je nu om je heen en luister je naar de vogels, dan weet je dat het lente is. Je ruikt het zelfs. De natuur komt uit de rustperiode van de winter en begint een nieuw bloeiseizoen. 

Meer energie!

Zoals alles nu buiten ontluikt en langzaam tot bloei gaat komen, zo zul je bij jezelf misschien ook kunnen merken dat je weer meer energie krijgt na de donkere winterperiode. Krijg je weer zin om plannen te maken voor het komende (voor)jaar, om te beginnen aan een voorjaarsschoonmaak of misschien wil je nu eindelijk die stap zetten naar een nieuwe baan. 

Nieuwe plannen maken

Onderstaande vragen kunnen je helpen bij het maken van die plannen. 

Je kunt deze vragen bijvoorbeeld beantwoorden tijdens een rustige boswandeling, al schrijvend in je journal of met het leggen van orakel- of tarotkaarten als je die hebt.  

  • Waar ben ik uit balans in mijn leven? 
  • Welke zaadjes heb ik al geplant om meer balans te krijgen? 
  • Wat mag ik doen om de zaadjes tot bloei te laten komen? 
  • Wat mag ik loslaten? 
  • Wat mag ik omarmen? 

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!