Maar wat nou als je een denker bent!

Men zegt wel eens: je moet luisteren naar je gevoel. Maar… je bent een denker: je wikt en je weegt, je bekijkt alle opties van alle kanten, je vraagt mensen in je omgeving om advies. Je gaat weloverwogen te werk en daar ben je sterk in. Je wil de allerbeste keuzes maken en vindt het belangrijk om goedkeuring te krijgen van anderen.

Twijfels..

Maar er zijn momenten dat je er niet uit komt en die momenten zijn er steeds vaker; het maken van een keuze is niet te doen. Denk je een knoop te kunnen doorhakken, blijkt na een nacht slapen toch dat de andere keuze misschien wel beter is. Weer hoor je dat stemmetje dat zegt dat het anders moet, dat het beter kan, dat anderen misschien iets vinden van deze keuze. En weer ga je twijfelen.

Uit het kringetje stappen

Door te blijven piekeren, kom je eigenlijk geen stap verder. Je blijft in kringetjes ronddraaien en de stress neemt alleen maar toe.
Wat zou er gebeuren als je gaat proberen om naar je gevoel te gaan luisteren? Wat zou dat je opleveren? En hoe moet je dat dan doen? Steeds weer schiet je in het denken en hoor je dat kritische stemmetje weer. Continu gaan er allerlei dingen door je hoofd. Je weet niet wat je nu echt voelt.

Luisteren naar je gevoel

De kunst is om dat stemmetje te negeren en te luisteren naar wat je hart zegt. Vaak weet je diep van binnen wel wat je het allerliefst zou willen, maar durf je niet die keuze te maken. Misschien houdt het een verandering in die je spannend vindt. Je laat je angst dus bepalen welke kant je op gaat. Probeer je eens voor te stellen dat je toch deze keuze maakt. Wat gebeurt er? Hoe voelt dit voor je? En als het goed voelt: welke kleine stapjes kun je zetten om deze verandering in gang te zetten?

Uiteindelijk gaat het om jouw leven en sta jij aan het roer. Jij kent jezelf het beste. Durf te luisteren!

Heb je hulp nodig in dit proces? Weet je niet hoe je bij je gevoel moet komen? Ben je een pleaser die het altijd anderen naar de zin wil maken? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!