Omdat je bent wat je eet, is het goed om heel bewust naar je voedingspatroon te kijken. Zeker als je wat minder lekker in je vel zit. Het lastige is dat je van iedereen waarschijnlijk een ander antwoord zult krijgen als je vraagt wat gezonde voeding is. Ik wil je toch meenemen in mijn zoektocht naar goede voeding, omdat me dat heel veel heeft gebracht.

In 2016 ging het ineens niet zo heel lekker meer met me. Best vreemd, ik begon vaak te vallen. Struikelen en dan echt plat gaan zeg maar.

En me dan niet opvangen met mijn handen. In een paar weken tijd gebeurde dit een paar keer en uiteindelijk werd ik zelfs met een ambulance afgevoerd nadat ik met de fiets viel en met mijn gezicht op het asfalt terecht kwam. In het ziekenhuis werd me verteld dat er niets aan de hand was, maar zo voelde ik me niet. Uiteindelijk bleek, na een paar bezoeken aan een bioresonantietherapeut, dat ik tekorten had doordat ik bepaalde (verkeerde) voedingsstoffen teveel binnenkreeg. De werking van je organen en de balans in je lichaam kan hierdoor uiteindelijk verminderen. Met als gevolg dat je vreemde klachten krijgt, of zoals ik, vaak gaat vallen en je niet opvangt….

Anders eten

Mijn voedingspatroon heb ik sindsdien aangepast: onder andere tarwe, geraffineerde suikers en vooral koemelk schrapte ik. Dat was de basis zeg maar. Daarna ben ik enorm gaan minderen met andere dierlijke producten. Al vrij snel voelde ik het verschil: meer energie, een betere huid, lekkerder in mijn vel.

Nu we een paar jaar verder zijn, merk ik dat we steeds ‘zuiverder’ gaan eten. Nauwelijks vlees, geen cafeïne, alleen kruidenthee (geen zwarte thee), vrijwel alleen biologische groente en fruit. En dan merk je wat het met je lichaam doet zodra je toch iets neemt wat minder goed is voor je. Heel goed om je daar dan bewust van te zijn.

Doe jezelf een plezier

Zit je minder lekker in je vel, doe jezelf dan een plezier en neem je voedingspatroon eens onder de loep. Je kan natuurlijk een therapeut bezoeken om eventuele tekorten op te sporen en weg te werken. Zelf kan je ook al heel wat stappen zetten en bewuster eten. Ben je iemand die liever overtuigd wordt met feiten, dan kan ik je het boek “Eet win-win” aanraden van Janneke van der Meulen. Zij beschrijft aan de hand van een hele lading wetenschappelijke onderzoeken waar je op zou kunnen letten.

Janneke van der Meulen: DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!