Voor wie het nog niet kent: FOMO staat voor Fear Of Missing Out, het nieuwste ‘probleem’ van deze tijd. Tegenwoordig zijn we vaak bezig met het laten zien van een leven dat er vanaf de buitenkant perfect uitziet.

Altijd iets te beleven!

Kijk maar naar alle foto’s en posts die voorbij komen op Facebook, Instagram, Twitter etc. Er is altijd wel iets te beleven waar je voor je gevoel bij moet zijn. Of het lijkt alsof anderen het perfecte leven leiden: jouw vrienden zijn bij geweldige festivals of beleven fantastische vakanties, hebben een geweldige baan, doen alleen maar leuke dingen met hun kids… En jij, jij zit ’s avonds op de bank en maakt eigenlijk niet veel spannends mee. Hierdoor bekruipt je de angst dat je leuke dingen mist of kunt gaan missen die anderen wel meemaken: de Fear Of Missing Out….

FOMO is geen nieuw verschijnsel

Eigenlijk is dit begrip niet nieuw. Misschien herken je het wel van de middelbare school: het gevoel er bij te willen horen. Eigenlijk was dit toen ook al een vorm van FOMO. Maar tegenwoordig brengen we veel tijd door op social media, waar met name de buitenkant van ons leven wordt getoond. En bijna iedereen wil doen geloven dat zijn of haar leven perfect is. Al jouw vrienden hebben de tijd van hun leven, lijkt het. En jij wil natuurlijk niets missen van wat er gebeurt! Stel je voor! Hierdoor wordt de druk steeds hoger om elke paar minuten je telefoon te checken. Je partner en je kinderen klagen dat je nooit meer aandacht voor ze hebt. Altijd heb je één oog op je telefoon. Het gevolg is dat ook jij alleen bezig bent met de ‘perfecte’ buitenkant en geen aandacht meer hebt voor wat er echt toe doet. Namelijk wie jíj bent en wat jíj wil bereiken.

Herkenbaar?

Herken je dit? Ben jij ook steeds bang dat je iets mist? Bedenk dan:

  • Het leven van niemand is perfect, ook al lijkt dat zo vanaf de buitenkant.
  • Focus op wat jij wilt doen of bereiken in je leven. Vergelijk jezelf niet met anderen.
  • Je kunt niet alles hebben of meemaken. Soms moet je nee zeggen om ruimte te houden voor anderen.
  • Relax, geniet en waardeer wat je hebt.
Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!