Of je nu twintiger, dertiger of veertiger bent, je kent vast het gevoel van twijfel. Iedereen krijgt er op enig moment mee te maken: is dit het nu? Doe ik het hiervoor? Welke stappen kan/wil ik nog zetten in mijn carrière? Ik wil meer bijdragen aan de wereld dan ik nu doe. Maar wat dan? Allemaal levensvragen die het dertigersdilemma of de quarterlife crisis kenmerken.

Twijfelen en piekeren: het dertigersdilemma

Deze twijfel kan enorm aan je gaan knagen. Er zijn zóveel mogelijkheden, de wereld ligt aan je voeten. Keuzestress! En door social media kun je jezelf ook constant vergelijken met anderen. Wat nu als je de verkeerde keuze maakt? De druk om te voldoen aan het perfecte plaatje is enorm. Je blijft maar piekeren, wordt heel onrustig, je krijgt misschien een korter lontje of je slaapt slechter. Je kan de neiging hebben tot vluchtgedrag om maar uit dat cirkeltje te komen. Tijd om hier iets aan te gaan doen!

Op zoek naar je~zelf

Belangrijk is dat je durft te kijken naar jezelf: wie ben ík en wat wil ík? De factoren die je belemmeren aankijken. Word je er maar bewust van. De verbinding tussen je hoofd en je hart weer terugvinden: niet alleen maar rationeel bezig zijn, maar ook weer durven voelen. Wanneer is het oké voor míj? Wat is míjn verhaal? In de coaching ga je stap voor stap op zoek naar je~zelf zodat je weer je eigen pad gaan bewandelen.

Klinkt bekend?

Heb je het idee dat je in een dertigersdilemma of quarterlife crisis zit? Herken je veel van wat ik hierboven beschrijf? Neem dan gerust eens contact met me op om je vraag voor te leggen. Ik begin altijd met een vrijblijvende kennismaking. Graag loop ik een stukje naast je mee op je pad!

Toename aan vrijheid leidt tot doelloosheid bij twintigers – ScienceGuide

Het Dertigersdilemma: hoe ga je hier mee om? ⋆ Rondoo Coaching

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!