Zicht op kracht

Hier vind je artikelen over onderwerpen die ik tegenkom bij de mensen die ik help. Ik wil je hiermee prikkelen, aansporen, maar misschien ook bewust maken van een situatie die je kunt veranderen.
Ik help je graag met inspiratie, reflectie en natuurlijk een positieve blik op jouw situatie!

~~~

Hoofd en hart

Iedereen bezit mannelijke en vrouwelijke energie. Zowel mannen als vrouwen. Zijn deze energieën in balans dan kun je enerzijds daadkrachtig zijn en je grenzen aangeven. Anderzijds kun je je inleven in de ander en ken je jezelf ook goed.

Wandelen doet meer dan je denkt

‘Hoe gaat het met je?’ Een vraag die we vaak achteloos stellen zonder er een echt antwoord op te verwachten. ‘Goed, en met jou?’ Veel verder dan deze interactie komen we vaak niet. Helaas. Maar sta er je er wel eens bij stil hoe het ècht met je gaat? Of met de ander? De periode waarin we ons nu bevinden nodigt uit tot reflectie, tot naar binnen keren. Wat doet social distancing met me? Doe ik de dingen die ik leuk vind? Krijg ik er energie van of kosten ze me vooral energie? Hoe wil ik na deze corona-periode mijn leven inrichten? Veel mensen lopen nu rond met deze vragen. En het antwoord zit meestal in jezelf. Tijd dus voor reflectie.  Een wandeling in de natuur is daar een perfecte  manier voor.

‘All Great Changes are preceded by Chaos’

Wat een bizarre tijd is dit, met het Coronavirus en alle maatregelen daaromheen. Mensen die in quarantaine zitten, scholen en horeca die gesloten zijn.
We gaan daardoor anders met elkaar communiceren: zakelijk gebeurt meer online, maar de communicatie is ook meer gericht op oprechte aandacht voor de ander: hoe is het met je, kan ik iets voor je doen?
Het zou toch prettig zijn als we dat positieve stukje kunnen overhouden aan deze ellendige tijd. Oog voor elkaar.

Wandelen is een medicijn zonder bijwerkingen

Tegenwoordig kampen veel mensen met stressklachten. De ervaren werkdruk is heel hoog en privé moet er ook nog van alles: je hebt veel verschillende rollen (kind/ouder/partner/vriendin/…) die je allemaal perfect wil spelen. Daarbij wil het wel eens gebeuren dat je te weinig tijd voor jezelf neemt en jezelf voorbij loopt. Je zit niet meer lekker in je vel. Helemaal niet meer lekker zelfs, besef je je ineens. Je batterij is aan het leegraken waardoor je steeds minder energie hebt. Op zulke momenten biedt wandelen al een (stukje van de) oplossing.

Het Dertigersdilemma: hoe ga je hier mee om?

Het dertigersdilemma, de dolende dertiger, de quarterlife crisis: verschillende beschrijvingen voor een fase waar je als dertiger mee te maken kunt hebben. Na de zorgeloze jaren als twintiger beland je in een fase waarin allerlei vragen opkomen over je werk, je relatie, je manier van leven, je sociale contacten. Voor elke vraag die je jezelf stelt, bestaan er veel verschillende wegen die je kunt inslaan. Hierdoor kun je stress ervaren, keuzestress: wat moet je nu kiezen? Wanneer doe je het goed? En: Is dit alles?

Luisteren naar je gevoel?

Je bent een denker: je wikt en je weegt, je bekijkt alle opties van alle kanten, je vraagt mensen in je omgeving om advies. Je gaat weloverwogen te werk en daar ben je sterk in. Je wil de allerbeste keuzes maken en vindt het belangrijk om goedkeuring te krijgen van anderen.
Maar er zijn momenten dat je er niet uit komt en die momenten zijn er steeds vaker; het maken van een keuze is niet te doen. Denk je een knoop te kunnen doorhakken, blijkt na een nacht slapen toch dat de andere keuze misschien wel beter is.

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!