Zicht op kracht

Hier vind je artikelen over onderwerpen die ik tegenkom bij de mensen die ik help. Ik wil je hiermee prikkelen, aansporen, maar misschien ook bewust maken van een situatie die je kunt veranderen.
Ik help je graag met inspiratie, reflectie en natuurlijk een positieve blik op jouw situatie!

~~~

‘Zo heb ik nog nooit naar mijn werk gekeken’

‘Zo heb ik nog nooit naar mijn werk gekeken’. Dit hoor ik regelmatig in de sessies waarin ik naast mensen, vooral twintigers en dertigers, mee mag lopen op hun ontwikkelpad. Je komt bij mij omdat je niet meer lekker in je vel zit. Je bent bijvoorbeeld uitgekeken op je werk en als je niet op tijd weggaat, krijg je veel last van ongezonde stress en raak je misschien wel gefrustreerd. Niets gaat meer zoals je zou willen, vaak ligt het aan de ander (vind je zelf) en je reageert dit af op je werk (of thuis mag je partner het ontgelden). Een conflictsituatie ligt op de loer, maar zo hoeft het niet te gaan. Als je maar weet wat je komt brengen en wat je wil halen en daar een balans in vindt. Belangrijk dus om naar te kijken. En dat is precies wat we (ook) gaan doen in de coachsessies die ik begeleid.

Dertigersdilemma?

Of je nu twintiger, dertiger of veertiger bent, je kent vast het gevoel van twijfel. Iedereen krijgt er op enig moment mee te maken: is dit het nu? Doe ik het hiervoor? Welke stappen kan/wil ik nog zetten in mijn carrière? Ik wil meer bijdragen aan de wereld dan ik nu doe. Maar wat dan? Allemaal levensvragen die het dertigersdilemma of de quarterlife crisis kenmerken.

Tips tegen ‘winterblues’

De winter is het moment dat de natuur in ‘winterslaap’ gaat: dieren gaan letterlijk in winterslaap, sapstromen in bomen komen tot stilstand, bomen en struiken zijn hun blad kwijt om energie te besparen om straks in de lente weer uit te lopen. Zelf heb ik soms ook wel het gevoel dat ik in een winterslaap wil wegkruipen. Nou is het niet verkeerd om in deze tijd wat rustiger aan te doen en het jaar nog eens te overdenken, maar ik vind het ook wel fijn om met iets meer energie de dag door te komen. Hieronder heb ik een paar tips voor je die mij helpen aan meer energie:

Je bent wat je eet

Omdat je bent wat je eet, is het goed om heel bewust naar je voedingspatroon te kijken. Zeker als je wat minder lekker in je vel zit. Het lastige is dat je van iedereen waarschijnlijk een ander antwoord zult krijgen als je vraagt wat gezonde voeding is. Ik wil je toch meenemen in mijn zoektocht naar goede voeding, omdat me dat heel veel heeft gebracht.

In 2016 ging het ineens niet zo heel lekker meer met me. Best vreemd, ik begon vaak te vallen. Struikelen en dan echt plat gaan zeg maar.

Is geluk maakbaar?

“Ik heb eigenlijk alles wat ik zou wensen, mijn leven lijkt voor een ander perfect, maar ik zit nog steeds niet lekker in mijn vel.” 

Vraag je mensen om je heen waar ze gelukkig van worden, dan komt vaak het antwoord: een leuke baan, een mooi huis, een perfecte partner en (veel) geld verdienen. Ons wordt ook verteld dat we hard moeten werken en ambitieus moeten zijn. Niet zo gek dus, dat je denkt dat dit je gelukkig maakt en dat je hiernaar streeft. Maar is dit wel zo? Word je echt gelukkiger van hard werken en het perfecte leven waarin je alles kan kopen wat je wil?  

Hoofd en hart

Je staat altijd klaar voor een ander; je zegt nooit ergens nee tegen. Je wil het graag goed doen, maar weet niet zo goed wat je zelf eigenlijk wil. Je energieniveau wordt steeds lager. Herken je dit? Dit kan gebeuren als je doorschiet in je vrouwelijke energie. Aan de andere kant kun je ook doorschieten in je mannelijke energie.

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!