Zicht op kracht

Hier vind je artikelen over onderwerpen die ik tegenkom bij de mensen die ik help. Ik wil je hiermee prikkelen, aansporen, maar misschien ook bewust maken van een situatie die je kunt veranderen.
Ik help je graag met inspiratie, reflectie en natuurlijk een positieve blik op jouw situatie!

~~~

Dertigersdilemma?

Of je nu twintiger, dertiger of veertiger bent, je kent vast het gevoel van twijfel. Iedereen krijgt er op enig moment mee te maken: is dit het nu? Doe ik het hiervoor? Welke stappen kan/wil ik nog zetten in mijn carrière? Ik wil meer bijdragen aan de wereld dan ik nu doe. Maar wat dan? Allemaal levensvragen die het dertigersdilemma of de quarterlife crisis kenmerken.

Tips tegen ‘winterblues’

De winter is het moment dat de natuur in ‘winterslaap’ gaat: dieren gaan letterlijk in winterslaap, sapstromen in bomen komen tot stilstand, bomen en struiken zijn hun blad kwijt om energie te besparen om straks in de lente weer uit te lopen. Zelf heb ik soms ook wel het gevoel dat ik in een winterslaap wil wegkruipen. Nou is het niet verkeerd om in deze tijd wat rustiger aan te doen en het jaar nog eens te overdenken, maar ik vind het ook wel fijn om met iets meer energie de dag door te komen. Hieronder heb ik een paar tips voor je die mij helpen aan meer energie:

Je bent wat je eet

Omdat je bent wat je eet, is het goed om heel bewust naar je voedingspatroon te kijken. Zeker als je wat minder lekker in je vel zit. Het lastige is dat je van iedereen waarschijnlijk een ander antwoord zult krijgen als je vraagt wat gezonde voeding is. Ik wil je toch meenemen in mijn zoektocht naar goede voeding, omdat me dat heel veel heeft gebracht.

In 2016 ging het ineens niet zo heel lekker meer met me. Best vreemd, ik begon vaak te vallen. Struikelen en dan echt plat gaan zeg maar.

Is geluk maakbaar?

“Ik heb eigenlijk alles wat ik zou wensen, mijn leven lijkt voor een ander perfect, maar ik zit nog steeds niet lekker in mijn vel.” 

Vraag je mensen om je heen waar ze gelukkig van worden, dan komt vaak het antwoord: een leuke baan, een mooi huis, een perfecte partner en (veel) geld verdienen. Ons wordt ook verteld dat we hard moeten werken en ambitieus moeten zijn. Niet zo gek dus, dat je denkt dat dit je gelukkig maakt en dat je hiernaar streeft. Maar is dit wel zo? Word je echt gelukkiger van hard werken en het perfecte leven waarin je alles kan kopen wat je wil?  

Hoofd en hart

Je staat altijd klaar voor een ander; je zegt nooit ergens nee tegen. Je wil het graag goed doen, maar weet niet zo goed wat je zelf eigenlijk wil. Je energieniveau wordt steeds lager. Herken je dit? Dit kan gebeuren als je doorschiet in je vrouwelijke energie. Aan de andere kant kun je ook doorschieten in je mannelijke energie.

Wandelen doet meer dan je denkt

Wandelen in de natuur geeft ruimte voor reflectie: ‘Hoe gaat het met je?’ Een vraag die we vaak achteloos stellen zonder er een echt antwoord op te verwachten. ‘Goed, en met jou?’ Veel verder dan deze interactie komen we vaak niet. Helaas. Maar sta er je er wel eens bij stil hoe het ècht met je gaat? Of met de ander? De periode waarin we ons nu bevinden nodigt uit tot reflectie, tot naar binnen keren. Wat doet social distancing met me? Doe ik de dingen die ik leuk vind? Krijg ik er energie van of kosten ze me vooral energie? Hoe wil ik na deze corona-periode mijn leven inrichten? Veel mensen lopen nu rond met deze vragen. En het antwoord zit meestal in jezelf. Tijd dus voor reflectie.  Een wandeling in de natuur is daar een perfecte  manier voor.

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!