Zicht op kracht

Hier vind je artikelen over onderwerpen die ik tegenkom bij de mensen die ik help. Ik wil je hiermee prikkelen, aansporen, maar misschien ook bewust maken van een situatie die je kunt veranderen.
Ik help je graag met inspiratie, reflectie en natuurlijk een positieve blik op jouw situatie!

~~~

Is geluk maakbaar?

“Ik heb eigenlijk alles wat ik zou wensen, mijn leven lijkt voor een ander perfect, maar ik zit nog steeds niet lekker in mijn vel.” 

Vraag je mensen om je heen waar ze gelukkig van worden, dan komt vaak het antwoord: een leuke baan, een mooi huis, een perfecte partner en (veel) geld verdienen. Ons wordt ook verteld dat we hard moeten werken en ambitieus moeten zijn. Niet zo gek dus, dat je denkt dat dit je gelukkig maakt en dat je hiernaar streeft. Maar is dit wel zo? Word je echt gelukkiger van hard werken en het perfecte leven waarin je alles kan kopen wat je wil?  

Hoofd en hart

Je staat altijd klaar voor een ander; je zegt nooit ergens nee tegen. Je wil het graag goed doen, maar weet niet zo goed wat je zelf eigenlijk wil. Je energieniveau wordt steeds lager. Herken je dit? Dit kan gebeuren als je doorschiet in je vrouwelijke energie. Aan de andere kant kun je ook doorschieten in je mannelijke energie.

Wandelen doet meer dan je denkt

Wandelen in de natuur geeft ruimte voor reflectie: ‘Hoe gaat het met je?’ Een vraag die we vaak achteloos stellen zonder er een echt antwoord op te verwachten. ‘Goed, en met jou?’ Veel verder dan deze interactie komen we vaak niet. Helaas. Maar sta er je er wel eens bij stil hoe het ècht met je gaat? Of met de ander? De periode waarin we ons nu bevinden nodigt uit tot reflectie, tot naar binnen keren. Wat doet social distancing met me? Doe ik de dingen die ik leuk vind? Krijg ik er energie van of kosten ze me vooral energie? Hoe wil ik na deze corona-periode mijn leven inrichten? Veel mensen lopen nu rond met deze vragen. En het antwoord zit meestal in jezelf. Tijd dus voor reflectie.  Een wandeling in de natuur is daar een perfecte  manier voor.

‘All Great Changes are preceded by Chaos’

Wat een bizarre tijd is dit, met het Coronavirus en alle maatregelen daaromheen. Mensen die in quarantaine zitten, scholen en horeca die gesloten zijn.
We gaan daardoor anders met elkaar communiceren: zakelijk gebeurt meer online, maar de communicatie is ook meer gericht op oprechte aandacht voor de ander: hoe is het met je, kan ik iets voor je doen?
Het zou toch prettig zijn als we dat positieve stukje kunnen overhouden aan deze ellendige tijd. Oog voor elkaar.

Wandelen is een medicijn zonder bijwerkingen

Tegenwoordig kampen veel mensen met stressklachten. De ervaren werkdruk is heel hoog en privé moet er ook nog van alles: je hebt veel verschillende rollen (kind/ouder/partner/vriendin/…) die je allemaal perfect wil spelen. Daarbij wil het wel eens gebeuren dat je te weinig tijd voor jezelf neemt en jezelf voorbij loopt. Je zit niet meer lekker in je vel. Helemaal niet meer lekker zelfs, besef je je ineens. Je batterij is aan het leegraken waardoor je steeds minder energie hebt. Op zulke momenten biedt wandelen al een (stukje van de) oplossing.

Het Dertigersdilemma: hoe ga je hier mee om?

Het dertigersdilemma, de dolende dertiger, de quarterlife crisis: verschillende beschrijvingen voor een fase waar je als dertiger mee te maken kunt hebben. Na de zorgeloze jaren als twintiger beland je in een fase waarin allerlei vragen opkomen over je werk, je relatie, je manier van leven, je sociale contacten. Voor elke vraag die je jezelf stelt, bestaan er veel verschillende wegen die je kunt inslaan. Hierdoor kun je stress ervaren, keuzestress: wat moet je nu kiezen? Wanneer doe je het goed? En: Is dit alles?

Rondoo inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


 


Nee, bedankt!