Frisse start wandelcoaching

‘FRISSE START’

Laat gedachten en onrust los

Laatst postte ik via social media een aantal foto’s die ik maakte tijdens een wandeling op de Strabrechtse Heide. Het bijzondere daaraan was de rust die ze uitstraalden en het licht van de nog laagstaande zon. Ik maakt deze foto’s dan ook vroeg, rond 07.15 uur. Ik heb daar zóveel positieve reacties op gehad; van mensen die me vroegen waar ik dan ga wandelen tot mensen die me vroegen hoe laat ik dan ging. Wat veel mensen ook zeiden was, dat ze dat zelf ook wel wilden doen, maar het er niet van kwam. Om wat voor reden dan ook. En dat is natuurlijk heel jammer! Zeker op dat tijdstip van de dag is de natuur zó fantastisch en ervaar je de rust zó enorm goed.

Als je op dit moment veel aan je hoofd hebt, veel loopt te piekeren, de muren op je af komen of als je gewoon niet zo lekker in je vel zit, dan is zo’n wandeling heel waardevol.

Die ervaring wil ik je dan ook graag meegeven.

Een frisse start van de dag, zeg maar. En als je dan tijdens zo’n wandeling ook nog door mij geholpen wordt om te reflecteren op wat er door je hoofd spookt, dan is dat toch helemaal fijn? Zo ga je met een leger hoofd, maar wel met nieuwe inzichten beginnen aan de rest van je dag. Je hoeft er alleen maar vroeg voor op te staan.

Misschien heb je al eens een coachtraject bij mij gevolgd, maar ben je toe aan een opfrissessie. Dan is een frisse start-wandeling natuurlijk een uitgelezen kans! Of, voel je dat je toe bent aan een goed gesprek waarin je een spiegel voorgehouden krijgt, trek dan samen met mij de wandelschoenen aan!		

Aanmelden

Locatie: Parkeerplaats Strabrechtse Heide, Heezerweg 22, Mierlo
Starttijd: tussen 06.30 uur en 07.00 uur
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 127,50 incl. btw - particulier tarief
Ik zorg voor een kop thee of koffie, net wat je nodig hebt aan het begin van de dag 😉

  Ik meld me aan voor een individuele 'Frisse Start wandelcoaching sessie'

  Wandelcoaching

  Is wandelcoaching heel veel anders dan ‘gewone coaching’ aan tafel? Deze vraag wordt me regelmatig gesteld. Ja, hier zit wel een verschil in.

  Als ik mijn coachees waarmee ik wandel vraag wat zij hier prettig aan vinden, komt als eerste de opmerking dat je elkaar niet aan hoeft te kijken. Je loopt naast elkaar en zij ervaren ruimte om meer naar binnen te keren. Stille momenten worden niet ervaren als vervelend. Sterker nog, dit zijn juist de momenten waarop kwartjes vallen, waarop je ingevingen krijgt. De natuur nodigt uit tot stilte waardoor emoties anders ervaren worden.

  Veel mensen hebben vooral een zittend beroep en zijn vrijwel elke dag alleen maar binnen. In een onderzoek van Wageningen University (2016) blijkt dat twee derde van alle Nederlanders boven de 18 jaar meer buiten wil zijn. Het weer en te weinig tijd worden als belangrijkste redenen genoemd om niet vaker naar buiten te gaan. In de winter zijn de meeste mensen zelfs 90% van hun tijd binnen!

  Door fysiek in beweging te zijn tijdens een coachsessie worden endorfines aangemaakt. Dit betekent niet dat je snel moet wandelen, het liefst wandelen we langzaam. Door te vertragen maak je gebruik van al je zintuigen waardoor je alerter wordt, je hebt echt aandacht voor de wereld om je heen. Het resultaat is dat je beter kunt reflecteren. Dit reflectievermogen gebruik je tijdens ons gesprek en eventuele oefeningen in de natuur.

  Dus….denk jij ook: ik zou wel meer naar buiten willen, ik gun mezelf wel een frisse start van de dag, bel/mail me dan, dan trekken we samen de wandelschoenen aan!

  
  

  Gebruikte bronnen:
  Berg, A. van den, & Berg, M. van den (2001). Van buiten word je beter. Een essay over de relatie tussen natuur en gezondheid. Wageningen, Nederland: Alterra.
  Kloek, M. (2016). Zijn Nederlanders buitenmensen? Onderzoek naar gewenste en bestede tijd buiten en binnen. Amsterdam, Nederland: KesselsKramer Publishing.

  Binnen.

  Coaching aan tafel om jou weer in je kracht te zetten!

  Buiten.

  Coaching in de natuur geeft ruimte om terug naar je~zelf te komen.

  Met hond.

  Een eerlijke spiegel die jou laat zien wat je kwaliteiten en valkuilen zijn.

  Rondoo inspiratie

  Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Rondoo?
  Meld je aan voor de mailinglijst. Geen spam, maar wel inspiratie!


   


  Nee, bedankt!